English Ελληνικά Italiano Español Român Polish עברית
Οικοσελίδα Η Κλινική Λύσεις και Θεραπείες FAQs Ταξίδι & Διαμονή Download Centre Επικοινωνία Περιεχόμενα
Contacted by a Specialist?
Ονοματεπώνυμο*:
Email:*
Τηλέφωνο:*
Διεύθυνση:*
Γράψτε τον κωδικό:*

Θεραπείες Τριχόπτωσης

Στην Κλινική HDC εφαρμόζονται διάφορες θεραπευτικές αγωγές  για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, την εξισορρόπηση ανωμαλιών του τριχωτού της κεφαλής καθώς επίσης και λύσεις σε  άλλα προβλήματα της τρίχας.

Οι θεραπείες τριχόπτωσης προσφέρονται από την διπλωματούχο τριχολόγο του κέντρου Κα Στέλλα Προκοπίου η οποία είναι εγγεγραμένο μέλος του Ινστιτούτου Τριχολόγων Λονδίνου. Οι διπλωματούχοι τριχολόγοι είναι επαγγελματίες ειδικοί στη διάγνωση και θεραπεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Για το σχεδιασμό μιας εξατομικευμένης θεραπείας τριχόπτωσης μπορείτε να στείλετε email στο info@hdc.com.cy . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε πιο κάτω.

Θεραπεία Τριχόπτωσης

Ο ιατρικός όρος για την απώλεια μαλλιών είναι αλωπεκία. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μορφές και αιτίες της τριχόπτωσης και για το λόγω αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η θεραπεία της τριχόπτωσης είναι διαφορετική για κάθε αιτία και μορφή.

Ακόμα με τη λήψη δείγματος αίματος του ασθενούς εάν χρειαστεί ή λαμβάνοντας το ιατρικό του ιστορικό στην αρχική επίσκεψη μπορεί να αποκαλυφθούν και άλλα προβλήματα υγείας που συμβάλλουν ως αιτιογενείς παράγοντες στην απώλεια μαλλιών, εκτός από τους κληρονομικούς παράγοντες.

Με την σφαιρική προσέγγιση που παρέχεται από την Κλινική Μαλλιών HDC, εξασφαλίζεται η καλύτερη θεραπεία στην αντιμετώπιση του προβλήματος τριχόπτωσης. Στην HDC, παρέχουμε μόνο θεραπείες που έχουν υποστεί κλινικές δοκιμές ή/και υποστηρίζονται από έγκυρη επιστημονική επικύρωση.

Πιο κάτω θα συζητήσουμε τις θεραπείες που χορηγούνται για την ανδρογενετική αλωπεκία καθώς αυτή είναι η πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης.

Φιναστερίδη: 

Η Φιναστερίδη, θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική θεραπεία της τριχόπτωσης μέχρι σήμερα για την ανδρογενετική αλωπεκία στους άνδρες. Λαμβάνεται από το στόμα και κάθε δίσκιο περιέχει 1mg του δραστικού συστατικού της φιναστερίδης. Η φιναστερίδη αναστέλλει το σχηματισμό της ανδρικής ορμόνης διυδροτεστοστερόνη. Με τη μείωση της διυδροτεστοστερόνης αποτρέπεται η περαιτέρω συρρίκνωση των επηρεαζόμενων τριχοθυλακίων και μπορεί ακόμη και να ανατραπεί η διαδικασία της τριχόπτωσης σε κάποιο βαθμό.

60% των ανδρών που λαμβάνουν φιναστερίδη έχουν δει βελτίωση, 30% έχουν παρατηρήσει σταθεροποίηση της τριχόπτωσης τους και σε περίπου μόνο 10% των ανδρών δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση. Βελτίωση παρατηρείται συνήθως σε διάστημα 3-6 μηνών από την αρχή της θεραπείας. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα θα πρέπει να συνεχιστεί η θεραπεία.

Τοπικές Σταγόνες:

Η τριχόπτωση μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τοπικών σταγόνων στο τριχωτό της κεφαλής οι οποίες περιέχουν διάφορα ισχυρά συστατικά με πιο κύριο αυτό της μινοξιδίλης.

Η Μινοξιδίλη μπορεί να πυκνώσει το χνούδι και τα λεπτά μαλλιά σε περίπου 50% των χρηστών του. Παρόλο που η μινοξιδίλη μπορεί να διεγείρει το θύλακα της τρίχας εντούτοις δεν αναστέλλει τη δράση στης διυδροτεστοστερόνης με αποτέλεσμα η τριχόπτωση να συνεχίζεται. Για το λόγω αυτό εντός του σκευάσματος συμπεριλαμβάνονται και οι ουσίες    Medroxyprogesterone Acetate και Oestradiol Valerate οι οποίες είναι αντιανδρογόνα και η  δράση τους είναι να αποτρέπουν την τεστοστερόνη και το ένζυμο 5-άλφα ρητακτίδη από το να αλληλεπιδρούν. Αυτό σημαίνει ότι παράγεται λιγότερη διυδροτεστοστερόνη.

Η μακροχρόνια χρήση των σταγόνων αυτών, βοηθάει στην καθυστέρηση ή την περαιτέρω απώλεια μαλλιών στους άνδρες. Το σκεύασμα που παρέχει η HDC περιέχει επίσης την ουσία Tretinoin η οποία είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και δρα ως ενισχυτικό στη διείσδυση και την απορρόφηση όλων των ενεργών συστατικών του σκευάσματος στην τριχόπτωση. Στις σταγόνες που παρέχουμε περιλαμβάνεται επίσης και η ουσία Methyl Nicotinate η οποία είναι αγγειοδιασταλτικό – αυξάνει δηλαδή τη ροή του αίματος με σκοπό να βοηθήσει την απορρόφηση της μινοξιδίλης. Γενικά, να αναφέρουμε ότι οι τοπικές σταγόνες που παρέχονται από την Κλινική Μαλλιών HDC, εμποδίζουν τη δράση των παραγόντων που προκαλούν τριχόπτωση, ενισχύουν τη διείσδυση και τις ιδιότητες της μινοξιδίλης.

Επανεκτίμηση της Θεραπείας Τριχόπτωσης στην HDC:

Πριν από την έναρξη της θεραπείας της τριχόπτωσης θα γίνει μια εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης του ασθενή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση σε μεταγενέστερη ημερομηνία και να προβούμε σε όποιες προσαρμογές χρειαστούν στη θεραπεία εάν αυτές θεωρηθούν απαραίτητες, βάση των αναγκών του ασθενούς.

 

 

©2011 Hair Design Centre  |  Disclaimer  |  Health Resource Directory Design & Development by BDigital  |  Powered by WebStudio
HairSite
Hairloss Experiences
Hair transaplant Network
HDC is recommended on the Hair Transplant Network
Recuperarelpelo
ISHRS
HairCycle
HDC Hair Restoration
Hair loss Hair Replacement
Alopecia Hair Surgery
Hair Treatment Hair Transplant
Male Baldness FUE “Follicular Unit Extraction”

Dr. Kyriakos Maras is Fellow of the International Society of Hair Restoration Surgery

Dr. Kyriakos Maras is recommended on the Hair Transplant Network

Share ideas on our sponsored Hair Loss Forum

Share your experience by authoring a Hair Loss Weblog.