English (UK)
MENU

Αποφυγή οιδήματος και επίτευξη ταχείας επούλωσης της δότριας περιοχής στην μεταμόσχευση μαλλιών FUE
14.07.2017

Μία από τις ανησυχίες της βιομηχανίας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι το οίδημα που παρουσιάζουν οι ασθενείς μετεγχειρητικά καθώς και η επούλωση της δότριας περιοχής. Η Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών HDC έχει δοκιμάσει πολλές τεχνικές προκειμένου να ελαττώσει το οίδημα του μετώπου και των ματιών που εμφανίζεται κυρίως μετά από μια μεταμόσχευση μαλλιών στην γραμμή οριοθέτησης.

Το οίδημα αρχίζει συνήθως να εμφανίζεται 24 ώρες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης και διαρκεί περίπου 3-5 μέρες. Το οίδημα αυτό μετακινείται από το μέτωπο προς τα μάτια και μερικές φορές μπορεί να είναι σοβαρό σε βαθμό που μπορεί να κλείσουν τα μάτια για λίγο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τους ασθενείς καθώς και την κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών HDC. Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε ένα «Πρωτόκολλο μείωσης οιδήματος», το οποίο είναι προαιρετικό για τους ασθενείς να υπογράψουν και να ακολουθήσουν. Το πρωτόκολλο αυτό περιλαμβάνει κυρίως την λήψη ειδικών ομοιοπαθητικών φυσικών χαπιών για την μείωση του οιδήματος καθώς και την αυστηρή εφαρμογή των μετεγχειρητικών οδηγιών για την αποφυγή υπερβολικού οιδήματος. Το πρωτόκολλο αυτό εφαρμόστηκε με σημαντικά θετικά αποτελέσματα.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε την περίπτωση ενός ασθενούς πριν, αμέσως μετά καθώς και 5 μέρες μετά την επέμβαση στην οποία τοποθετήθηκαν μοσχεύματα στην εμπρόσθια γραμμή οριοθέτησης καθώς και στην περιοχή των κροτάφων, όπου φαίνεται το μικρό οίδημα που παρουσιάστηκε. Αυτός ο ασθενής είχε εξαιρετική ανταπόκριση με τη χρήση του πρωτοκόλλου.

Before right s

Πριν την επέμβαση- Δεξιά πλευρά

swelling 4 days s

Αμέσως μετά την επέμβαση – Δεξιά πλευρά

4 days swellin s

5 μέρες μετεγχειρητικά

Επιπλέον, η επίτευξη γρήγορης επούλωσης της δότριας περιοχής είναι εξίσου σημαντική. Στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών HDC, η φροντίδα των ασθενών αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας και γι’ αυτό προσφέρουμε δωρεάν μετεγχειρητική φροντίδα της λήπτριας και δότριας περιοχής στους ασθενείς μας.

Η συνήθης διάρκεια της μετεγχειρητικής φροντίδας είναι 3-5 ημέρες ακόμη και περισσότερο εάν ο ασθενής το επιθυμεί. Αυτή η φροντίδα ενθαρρύνει τους ασθενείς μας από το εξωτερικό να επιλέξουν την κλινική μας έτσι ώστε να επωφεληθούν από την δωρεάν διαμονή μας στα διαμερίσματα της κλινικής μας για 5-7 νύχτες.

Παρουσιάζουμε παρακάτω, τον ίδιο ασθενή δείχνοντας την επούλωση της λήπτριας και δότριας περιοχής 4 μέρες μετά την επέμβαση.

 Donor Before s

Δότρια περιοχή πριν την επέμβαση

Donor Post op s

Δότρια περιοχή αμέσως μετά την επέμβαση

Donor 4 days after s

Δότρια περιοχή 5 μέρες μετεγχειρητικά

Για περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν ηλεκτρονική διαβούλευση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική μας φόρμα.

img18

Coming from abroad?

Learn More