English (UK)
MENU

Μεταμόσχευση μαλλιών με επιτυχή αποτελέσματα στην Κύπρο
26.09.2014

Η κλινική μαλλιών HDC, παρέχει επιτυχείς διαδικασίες αποκατάστασης μαλλιών για πέραν των 10 ετών. Βρίσκεται στη Λευκωσία και διαθέτει συμβουλευτικά κέντρα στη Λεμεσό και Λάρνακα όπως επίσης και γραφεία στο Λονδίνο και Ισπανία.

Λόγω της διεθνούς αναγνώρισης της, το πελατολόγιο της προέρχεται από όλο τον κόσμο με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ισπανία και η Αγγλία να κυριαρχούν.

Η κλινική HDC, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις κατά της τριχόπτωσης, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές θεραπείες τριχόπτωσης για άτομα που βρίσκονται στα αρχικά στάδια, τη χειρουργική αποκατάσταση μαλλιών καθώς επίσης και άλλες μη ιατρικές λύσεις.

Για σκοπούς του παρόντος άρθρου θα επικεντρωθούμε στη μεταμόσχευση μαλλιών η οποία είναι μια χειρουργική διαδικασία και θεωρείται ως η πιο μόνιμη λύση κατά της τριχόπτωσης.

Αρχίζοντας να σημειώσουμε ότι η αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών προέρχεται από το γεγονός ότι, μεταφέροντας τριχοθυλάκια από το ένα μέρος του σώματος σε οποιοδήποτε άλλο, μεταφέρεται μαζί τους και ο γενετικός τους κώδικας και έτσι συνεχίζουν να μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο. Ενώ κάποια τριχοθυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής έχουν ένα παροδικό διάστημα ζωής, κάποια άλλα τείνουν να διαρκέσουν για μια ολόκληρη ζωή. Αυτά τα μαλλιά υπάρχουν στη λεγόμενη 'Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας'.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια ασφαλής και απλή χειρουργική διαδικασία, κατά την οποία τριχοθυλάκια μεταφέρονται από τη δότρια περιοχή, που βρίσκεται στο πίσω ή στο πλαϊνό μέρος του τριχωτού της κεφαλής στο άνω ή μπροστινό μέρος όπου δεν υπάρχουν μαλλιά ή τα μαλλιά είναι αραιά.

 

Δότρια Περιοχή                                         Λήπτρια Περιοχή

 

Η πιο εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών βασίζεται στη μεταμόσχευση θυλακικής μονάδας ούτως αποκαλούμενη FUE (Follicular Unit Extraction).

Η μέθοδος FUE, εισήχθη αρχικά στην αγορά του Δυτικού κόσμου το 2002. Η κλινική HDC, ως πρωτοπόρος στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών ήταν από τις πρώτες κλινικές στην Ευρώπη που την πρόσφεραν το Σεπτέμβριο 2003.

Η ομορφιά της τεχνικής FUE είναι ότι δε χρησιμοποιείται νυστέρι και ραφές και δεν αφήνει ορατά σημάδια ή ουλές. Είναι μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία και η ανάρρωση γίνεται πολύ γρήγορα και θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο προηγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο.

Μόνο λίγοι ιατροί είναι πραγματικά έμπειροι στην τεχνική αυτή. Στην FUE χρησιμοποιείται ένας κυλινδρικός εξαγωγέας διαμέτρου 1χιλιοστού ο οποίος εισχωρεί στο δέρμα μέχρι την ρίζα του τριχοθυλακίου και έτσι επιτρέπει στον χειρούργο μεταμόσχευσης μαλλιών να αποσπάσει την τρίχα και να την αφαιρέσει χωρίς να την τραυματίσει ή να την καταστρέψει και να την μεταφέρει στις αραιές περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην FUE είναι η αποφυγή της ανομοιόμορφης αραίωσης της δότριας περιοχής. Έχουμε παρατηρήσει ασθενείς που έρχονται κοντά μας από άλλες κλινικές και έχουν προβεί στη διαδικασία FUE 3,000 μοσχευμάτων και ειλικρινά η δότρια τους περιοχή φαίνεται λεηλατημένη και πολλές φορές δε μένουν και πολλά μοσχεύματα για να πάρουμε και είναι εμφανές ο ουλώδη ιστός από την προηγούμενη λήψη των μοσχευμάτων. Επιπρόσθετα η φύτρωση στη λήπτρια περιοχή είναι φτωχή και τα μοσχεύματα τοποθετημένα με λανθασμένο σχεδιασμό και γωνία. Για το λόγω αυτό προτρέπουμε τους ενδιαφερόμενους όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους για μεταμόσχευση μαλλιών και ειδικότερα με τη μέθοδο FUE.

Στην αριστερή φωτογραφία πιο κάτω παρουσιάζουμε τη δότρια περιοχή ενός ασθενή με ξυρισμένη τη δότρια και πριν την εξαγωγή 2370 τριχοθυλακίων. Στη δεξιά φωτογραφία παρουσιάζουμε τον ίδιο ασθενή 11 μήνες μετά τη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE. Βλέπετε ότι δεν έχουν μείνει καθόλου σημάδια και ουλές και η περιοχή είναι σα να είναι ανέγγιχτη.

   


Για μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση της μεθόδου FUE, λεπτομερή περιγραφή και αναλυτικά βίντεο, κάντε κλικ εδώ. Τα αποτελέσματα μας θεωρούνται από τα καλύτερα στον τομέα και 50 από αυτά παρουσιάζονται αναλυτικά στην ενότητα Αποτελέσματα.

Η αποκατάσταση των χαμένων μαλλιών είναι απόφαση ζωής και στην HDC θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση.

Είμαστε περήφανοι για τη φροντίδα και την εμπιστευτικότητα που παρέχουμε στους πελάτες μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι στα χέρια μας μπορείτε να είστε σίγουρη ότι θα σας αντιμετωπίσουμε με επαγγελματισμό από την πρώτη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Για δωρεάν διάγνωση καλέστε μας στο +357 22 346161


 

img18

Coming from abroad?

Learn More