Spanish (español)
MENU

Αποφυγή εξάντλησης δότριας περιοχής στη μεταμόσχευση μαλλιών, FUE
24.04.2017

Η βιομηχανία της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει προχωρήσει σε μια άλλη διάσταση προσφέροντας επιτυχή αποτελέσματα με τη μέθοδο FUE. Οι διάφορες μέθοδοι έχουν εξελιχθεί μέσω του χρόνου με τη συνεχή έρευνα και καινοτομία. Όροι όπως “punch grafting” και “micro grafting” ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμη η μέθοδος STRIP πλέον θεωρείται ξεπερασμένη και χρησιμοποιείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Η Κλινική Μαλλιών HDC, σταθερά πρωτοπορεί στο να προσφέρει επεμβάσεις FUE που στοχεύουν στο καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και χωρίς να εξαντλείται η δότρια περιοχή.

Ο βασικότερος παράγοντας που συμβάλλει σε μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών, πέραν του αποτελέσματος, είναι η επαρκής χρήση της δότριας περιοχής για την κάλυψη περιοχών με εκτεταμένη τριχόπτωση. Για να επιτευχθεί αυτό, ο χειρούργος πρέπει να εξάγει ένα σημαντικό ποσοστό τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή και ταυτόχρονα να αποφύγει την εξάντληση της.

Η αποφυγή της εξάντλησης της δότριας περιοχής είναι μία τέχνη από μόνη της και εξαρτάται από τις δεξιότητες και την πείρα του χειρουργού. Το μυστικό είναι ότι τα τριχοθυλάκια προς εξαγωγή επιλέγονται με συγκεκριμένη διάταξη έτσι που να μην αφήνουν κενά στο τριχωτό και να δημιουργούνται εμφανής ουλές. Τα σημεία εξαγωγής δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και ο χειρούργος πρέπει να λάβει υπόψη την συνολική πυκνότητα της δότριας περιοχής. Ο στόχος του χειρούργου είναι η μέγιστη εξαγωγή τριχοθυλακίων ταυτόχρονα με την επιλογή πόσων τριχών ανά punch, έτσι που να διασφαλίζει ότι η δότρια περιοχή δεν θα είναι ορατά αραιή. Αυτό είναι αποτέλεσμα δεξιοτήτων, εμπειρίας και τέχνης και όχι απλά καλά μαθηματικά.

Η πιο κάτω φωτογραφία παρουσιάζει την δότρια περιοχή ενός πελάτη αμέσως μετά την εξαγωγή 3500 μοσχευμάτων. Πατώντας πάνω στην φωτογραφία μπορείτε να μεγεθύνετε την εικόνα ώστε να παρατηρήσετε το μοντέλο εξαγωγής με λιγότερο από 1 mm punch και ότι η δότρια δεν έχει εξαντληθεί.

Photo 1 crop1

Πολλοί γιατροί στην προσπάθεια τους να αυξήσουν τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα εξαχθούν σε μια επέμβαση FUE και για να πετύχουν υψηλούς αριθμούς της τάξης των 4500-5500 τριχοθυλακίων, καταλήγουν να πραγματοποιούν επεμβάσεις που προκαλούν ζημιά στην δότρια περιοχή. Ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει να προγραμματίζεται η εξαγωγή τριχοθυλακίων είναι να εξάγονται περίπου 3000 - 3500 τριχοθυλάκια ανάλογα με την πυκνότητα της δότριας περιοχής του πελάτη, με ένα τρόπο που να μην είναι εμφανής η αφαίρεση των μοσχευμάτων. Όταν η δότρια περιοχή επουλωθεί μετά την πάροδο 7-10 ημερών δεν πρέπει να υπάρχουν εμφανή σημάδια ουλώδη ιστού.

Εάν ο ασθενής χρειάζεται μεγαλύτερο αριθμό μοσχευμάτων, είναι προτιμότερο να πραγματοποιήσει μια δεύτερη επέμβαση σε μεταγενέστερο στάδιο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των μοσχευμάτων που χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της περιοχής με το πρόβλημα. Εάν ο ασθενής χρειάζεται 5500 μοσχεύματα αυτό θα πρέπει να γίνεται σε δύο συνεδρίες. Η μεθοδική εξαγωγή θα μειώσει το ποσοστό διατομής μοσχευμάτων και την ίδια ώρα θα αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στην δότρια περιοχή διασφαλίζοντας μοσχεύματα για μια μελλοντική χρήση.

Παρακάτω η φωτογραφία παρουσιάζει μια εξαντλημένη δότρια περιοχή από μοσχεύματα  μετά την εξαγωγή μόλις 3000 μοσχευμάτων. 

photo4

 

Η φωτογραφία πιο κάτω παρουσιάζει μια εξαντλημένη από μοσχεύματα δότρια περιοχή μετά την εξαγωγή 5000 μοσχευμάτων. Και στους δύο αυτούς ασθενείς μια ακόμη επέμβαση FUE μπορεί να είναι επικίνδυνη ειδικά αν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο γιατρό που εξάντλησε τις δότριες περιοχές τους.

 

Ο κίνδυνος μιας βιαστικής εξαγωγής μεγάλου αριθμού μοσχευμάτων σε μια μέρα είναι η καταστροφή της δότριας περιοχής εμφανισιακά αλλά και για μελλοντικές επεμβάσεις. Βλέπουμε συχνά αυτό το διάστημα, ειδικά από κλινικές στη Τουρκία, όταν μη εκπαιδευμένοι γιατροί ή οι βοηθοί τους, προσπαθούν να εξάγουν περίπου 5000 μοσχεύματα με τη βοήθεια μηχανοποιημένων εργαλείων εξαγωγής.

Τις περισσότερες φορές κάνουν μέχρι και 7000 εξαγωγές για να καταφέρουν να μαζέψουν τα 5000 μοσχεύματα και αυτό οδηγεί σε μεγάλη ζημιά για το ασθενή και εξάντληση της δότριας περιοχής.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι να διατηρείται το ποσοστό καταστροφής μοσχευμάτων (Transection Rate) στο ελάχιστο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με καλά προγραμματισμένη και προσεκτική εξαγωγή.

Η καταστροφή μοσχευμάτων μπορεί να υπολογιστεί με δύο τρόπους:

     1.   Πόσα μοσχεύματα καταστρέφονται εντελώς κατά την διαδικασία της εξαγωγής τους (punching)

      2.  Από τα εξαγόμενα μοσχεύματα πόσες τρίχες έχουν κοπεί, δηλαδή πόσα τριπλά έγιναν διπλά και πόσα διπλά μοσχεύματα έγιναν μονά.

Επομένως μια μεγάλη επέμβαση FUE των 5000 μοσχευμάτων πρέπει να εξετάζετε σε βάθος και οπωσδήποτε να αποφεύγεται.

Το Ιατρικό Τριχολογικό κέντρο HDC διατηρεί ένα ιστορικό 13 χρόνων επιτυχημένων επεμβάσεων και αποτελεσμάτων, όσον αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την διατήρησή της δότριας παροχής. Αντιμετωπίζουμε τον κάθε πελάτη μας ξεχωριστά προσφέροντας τους ειλικρινείς συμβουλές. Η προσοχή και η εμπιστευτικότητα που δείχνουμε στους πελάτες μας μπορεί να επιβεβαιωθεί από την πρώτη επαφή με την κλινική μας, την επαγγελματική και προσωπική αντιμετώπιση που θα λάβετε με τον μέγιστο σεβασμό προς τις ανάγκες σας καθώς και στην άριστη μετεγχειρητική φροντίδα που παρέχουμε.

Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες συμπληρώνοντάς αυτή τη φόρμα.

img18

Viajando desde el extranjero

APRENDA MÁS