Italian (IT)
MENU

Μετεγχειρητική φροντίδα μετά από διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών
04.11.2013

Τι επιτρέπεται και τι όχι…

Από τον Γιώργο Γεωργίου, Σύμβουλο Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών στην HDC

Όποιος έχει προβεί στη διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών, ξέρει και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι μια απλή διαδικασία. Και θα έχει να δώσει και αρκετές συμβουλές για τους υποψηφίους.

Αφού κάνατε λεπτομερώς την έρευνα σας και ζυγίσατε τις επιλογές σας, αποφασίσατε και τελικά κάνατε την διαδικασία της μεταμόσχευσης που τόσο περιμένατε. Το χειρουργικό μέρος τέλειωσε και είστε τώρα έτοιμοι να πάτε στο σπίτι και να αρχίσουν να μεγαλώνουν τα καινούργια μαλλιά σας! Μετά από όλη αυτή την αναμονή, ηρεμήστε λίγο και σκεφτείτε τι μπορεί να βοηθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι πρωταρχικής σημασίας να ακολουθήσετε τις μετεγχειρητικές οδηγίες που θα σας δοθούν. Λάβετε υπ όψη ότι ειδικοί έχουν σκεφτεί πολύ πώς να αναπτύξουν κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες για ασθενείς μετά από μια μεταμόσχευση μαλλιών.

Αφού έχετε καταβάλει ένα γενναιόδωρο ποσό από τα χρήματα σας, αναμένετε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο χειρούργος και η ομάδα του έχουν κάνει μια σχολαστική και δύσκολη διαδικασία μπροστά στα μάτια σας για αρκετές ώρες. Τώρα η ευθύνη είναι δική σας και πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ζητήστε από τη κλινική να σας στείλει τις μετεγχειρητικές οδηγίες από πριν και διαβάστε τις αρκετές φορές. Προσπαθήστε να εξοικειωθείτε με το προτεινόμενο σύστημα μετεγχειρητικής φροντίδας και σημειώστε τυχών ερωτήσεις που σας έρχονται στο μυαλό. Πιθανόν να μην έχετε την ενέργεια να συγκρατήσετε τις πληροφορίες που θα σας δοθούν από τον χειρούργο κατά τη διάρκεια της. Αυτό είναι αναμενόμενο ακόμα και από το πιο σχολαστικό άτομο , λόγο της κούρασης από το χειρουργείο και του αναισθητικού που θα σας χορηγηθεί.

Ο χειρούργος θα σας δώσει οδηγίες να πάρετε κάποια απλά παυσίπονα, τα οποία είναι απίθανο να χρειαστείτε για περισσότερες από 3-4 μέρες. Μπορεί επίσης να χορηγηθούν ελαφριά καταπραϋντικά για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε τις πρώτες νύχτες. Επειδή τις πρώτες τρεις νύχτες, θα χρειαστεί να κοιμάστε σχεδόν καθιστοί με το κεφάλι σας σηκωμένο 45 μοίρες, τα υπνωτικά χάπια θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, αφού αυτή η στάση δεν είναι και η πιο βολική για ένα καλό ύπνο. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί το πρήξιμο, το οποίο είναι η πιο συνηθισμένη παρενέργεια της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Μετά την εγχείρηση, είναι σημαντικό να κρατηθεί το κεφάλι καθαρό με συχνό λούσιμο, ξεκινώντας τη δεύτερη μέρα μετά την διαδικασία. Το σαμπουάν βοηθά στο να απομακρυνθεί η ακαθαρσία, το αίμα και το σμήγμα που δημιουργείται και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των πηγμάτων που έχουν σχηματιστεί στη λήπτρια περιοχή. Το δέρμα του κεφαλιού θα καθαρίσει από αυτά σε 7-8 μέρες. Η σωστή υγιεινή θα βοηθήσει επίσης στη πρόληψη λοίμωξης και στη φυσιολογική διάχυση των μεταμοσχευμένων τριχοθυλακίων πριν αρχίσει η φάση της ανάπτυξης.

Αμέσως μετά τη διαδικασία και μέχρι το πρώτο λούσιμο, πρέπει να κρατήσετε τη λήπτρια περιοχή ενυδατωμένη, κάνοντας σπρέι με διάλυμα φυσικού ορού. Αυτό υποβοήθα στην επούλωση και μπορεί να μειώσει την προδιάθεση φαγούρας στη περιοχή. Αν συμβεί, αντισταθείτε να ξύσετε τη περιοχή για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα.

Αν παρατηρήσετε ότι έχετε φαγούρα και στη δότρια περιοχή, το αλατούχο διάλυμα μπορείτε επίσης να ψεκαστεί ελεύθερα και εκεί για ανακούφιση. Εδώ μπορείτε να ξύσετε (προσεκτικά φυσικά)αφού δεν υπάρχει περίπτωση να προξενήσετε κάποιο σοβαρό τραύμα. Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και ίσως προϊόντα για να χρησιμοποιήσετε στη δότρια περιοχή σύμφωνα με σύστημα που έχει επινοήσει ο χειρούργος. Επειδή με τη μέθοδο FUE δεν γίνεται μεγάλη τομή, η επούλωση είναι σύντομη. Και στις δύο τεχνικές θα συστηθεί η χρήση αντισηπτικού.

Τι να αναμένετε:

Το Shock loss ή telogen effluvium είναι μια πιθανή παρενέργεια μετά από μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή απώλεια υφιστάμενων τριχών στην περιοχή κοντά στις τομές και έχει επιπτώσεις στα γύρω μαλλιά από τα μοσχεύματα. Αυτό μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην δότρια περιοχή και θα εξελιχτεί μετεγχειρητικά. Τα μαλλιά αυτά, θα επανέλθουν με την φύτρωση των καινούργιων μοσχευμάτων.

Πρέπει επίσης να προγραμματίσετε τις δημόσιες σας εμφανίσεις εκ των προτέρων και αν αρμόζει να καλύψετε το κεφάλι όπως να φορέσετε καπέλο για παράδειγμα και να μην φαίνεστε έκτος τόπου. Πρέπει να έχετε υπ όψη σας ότι το μέτωπο σας θα είναι φουσκωμένο για μερικές μέρες μετά τη μεταμόσχευση και να προσπαθήσετε να το περιορίσετε για να μην μοιάζετε με πυγμάχο. Το πρήξιμο είναι απόλυτα φυσιολογικό και αν το φροντίσετε με πάγο θα φύγει μέσα σε 2-3 μέρες.

Η μετεγχειρητική συμβουλή που δεν αρέσει στους περισσότερους είναι ο περιορισμός της φυσικής άσκησης, αφού οι περισσότεροι νοιώθουν καλά μετά τη διαδικασία. Θα σας ζητηθεί να αποφεύγετε τις βαρετές χειρονακτικές εργασίες για 5-7 μέρες μετά την εγχείρηση. Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης η κυκλοφορία του αίματος περιορίζεται στο δέρμα και στο κεφάλι καθώς διοχετεύεται στους μύες. Μετά από κάθε χειρουργείο, ακόμα και το πιο μικρό όπως η μεταμόσχευση, χρειάζεται ξεκούραση . Στις περισσότερες περιπτώσεις , θα μπορείτε να επανέλθετε στο τρόπο ζωής σας , άσκησης και κοινωνικών συνηθειών μετά από ένα δεκαπενθήμερο μετά τη διαδικασία.

Εάν η απώλεια μαλλιών συνεχίσει τα επόμενα χρόνια, τα μαλλιά από τη μεταμόσχευση θα παραμείνουν , ενώ μαλλιά γύρω από αυτά θα πέσουν, οπότε θα δημιουργηθούν κενά. Σε αύτη τη φάση εάν θέλετε να κάνετε κι άλλη μεταμόσχευση ή αν θα τα αφήσετε να ακολουθήσουν τη φυσική τους πορεία, είναι δική σας επιλογή.

Η Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών HDC, αναλαμβάνει τη δέσμευση να δει την περίπτωση με τις δίκες σας ιδιαιτερότητες και να σας πληροφορήσει για όλες σας τις επιλογές. Δίνουμε σημασία στη λεπτομερή οργάνωση, γιατί θέλουμε την ικανοποίηση όλων των πελατών μας. Οι πελάτες μας από το εξωτερικό έχουν το πλεονέκτημα διαμονής στον ξενώνα της κλινικής, όπου το προσωπικό μας σας φροντίζει τις πρώτες μέρες μετά την εγχείρηση για να βεβαιωθούμε ότι κατανοείτε πλήρως τη μετεγχειρητική φροντίδα και για να μπορέσετε επίσης εύκολα να ακλουθήσατε τις οδηγίες μας.

Στην κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών HDC θέλουμε η κάθε διαδικασία να είναι μια μεγάλη επιτυχία και στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους πελάτες μας. Για συμβουλές σχετικά με την απώλεια των μαλλιών σας ή για τις επιλογές αποκατάστασης των μαλλιών<<κάντε κλικ εδώ

img18

Per chi viene dall'estero?

Per saperne di piu'